botswanavbg.blogg.se

Återbesök från Botswana!

Publicerad 2015-02-26 16:11:00 i Allmänt

En sammanfattning av den första dagen i måndags efter att våra besökare anlänt under söndagen.

Nu inleds den sista fasen i projektet! Våra kollegor från Botswana har anlänt för sin andra och sista resa i denna projektomgång!

Efter en natts sömn så åkte vi till Stockholm för att ytterligare bredda våra kunskaper inom området.

Vi startade måndagen med ett besök på den Botwanska ambassaden! Därefter träffade vi Ann-Chatrine Roth , jämställdhetskonsult och mentor inom jämställdhet för ICLD samt Mats Berggren, från Män för jämställdhet, som varit delaktig i internationellt projekt för pappagrupper. Därefter träffade vi organisationen My Rights, som pratade hur de var involverade i internationella projekt och framgångsfaktorer för detta.

Kvällen avslutades med att utmana sinnena genom att äta på en restaurang i totalt mörker och få uppleva hur det är att vara blind, en annorlunda men mycket lärorik upplevelse!

 
 

Andra dagen i Stockholm inleddes på RFSL, där Ulrika Westerlund, president för organisationen, gav oss en historisk bakgrund samt hur de som organisation jobbar.

Därefter träffade vi ombudsmannen för funktionsnedsatta i Stockholms stad, Riitta-Leena Karlson samt Lars Ahlenius från arbetsmarknadsförvaltningen. De pratade om hur Stockholms stad jobbar strategiskt samt även hur de praktiskt arbetar för att hitta rätt jobb och få ut personer med funktionsnedsättningar i arbetslivet!

Dagen avslutades med besök på SKL där vi träffade Lillemor Harnell och Anna Ulvesson som jobbar med jämställdhetsintegrering utefter de nationella jämställdhetsmålen.

Stockholmsresan gav många intryck och många tankeställare, och oavsett organisation så har de alla en stark utgångspunkt om de mänskliga rättigheterna!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela