botswanavbg.blogg.se

Utbildning dag 2!

Publicerad 2014-09-23 21:21:00 i Allmänt

Idag har två av oss varit på Katchikau Special Unit school för ytterligare ett utbildningstillfälle.
Idag träffade vi gårdagens grupp igen och hade återkoppling kring materialet.
Vi gick även till skolan när eleverna hade rast och började sätta upp tydliggörande material. Det var häftigt att se att alla deltagare var så delaktiga i processen och vi upplevde att de förstod och kommer att arbeta efter materialet.

Today two of us where at Katchikau Special Unit School to have an educaction. We also met with the Group from yesterday. When the Children had their break we Went to the school/ living area and started to put up some of the materials that we brought, clearifying items. Everyone was involved in the process and seemed entusiastic.

 
 

På eftermiddagen träffade vi fler vårdare och även föräldrar till elever som går på särskolan. Vi höll en utbildning med dem och det var mycket givande. Vårdarna och föräldrarna diskuterade med varandra och förstod vikten av att samarbeta. Föräldrarna uttryckte att de var nöjda med dagen och sa att de nu vill börja gå till skolan.

In the afternoon we met with more caretakers and parents to the Children that attends the Special Unit School. We held an education with them and it was very fruitfull. The caretakers and the parents discussed among eachother and understood how importaint it is to cooperate. One of the parents said that she was happy about the day and that she would want to attend the school herself. 

 

Vi pratade med en kurator som varit delaktig under gårdagen som sa att hon först inte tyckte att materialet var något för henne utan att det var något för lärarna innan hon förstod att hon kan arbeta med det tydliggörande materialet i sitt arbete när hon träffar klienter. Hon sa att hon kommer att arbeta vidare med materialet för att se till att fler kunde ta till sig hennes information och samtidigt göra sig förstådda. Det var en härlig upplevelse!

 

 En förälder och hennes barn som bor på särskolan. 

Under dagen har övriga fyra personer i delegationen deltagit i distriktets motsvarighet till vårt kommunfullmäktige och fått projektet presenterat där. Vi har också haft möjlighet att få träffa personer i organisationen och få mer information om våra intresseområden.

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2014-11-21 01:30:54

Å så härligt att få följa er och er resa....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela